Image result for ‫کوزه سالم وترک خورده‬‎
در افسانه ای هندی آمده است که مردی هر روز دو کوزه بزرگ آب به دو انتهای چوبی می بست...چوب را روی شانه اش می گذاشت و برای خانه اش آب می برد. یکی از کوزه ها کهنه تر بود و ترک های کوچکی داشت. هربار که مرد مسیر خانه اش را می پیمود نصف آب کوزه می ریخت. مرد دو سال تمام همین کار را می کرد. کوزه سالم و نو مغرور بود که وظیفه ای را که به خاطر انجام آن خلق شده به طورکامل انجام می دهد. اما کوزه کهنه و ترک خورده شرمنده بود که فقط می تواندنصف وظیفه اش را انجام دهد. هر چند می دانست آن ترک ها حاصل سال ها کار است. کوزه پیر آنقدر شرمنده بود که یک روز وقتی مرد آماده می شد تا از چاه آب بکشد تصمیم گرفت با او حرف بزند : " از تو معذرت می خواهم. تمام مدتی که از من استفاده کرده ای فقط از نصف حجم من سود برده ای...فقط نصف تشنگی کسانی را که در خانه ات منتظرند فرو نشانده ای. " مرد خندید و گفت: " وقتی برمی گردیم با دقت به مسیر نگاه کن. " موقع برگشت کوزه متوجه شد که در یک سمت جاده...سمت خودش... گل ها و گیاهان زیبایی روییده اند. مرد گفت: " می بینی که طبیعت در سمت تو چقدر زیباتر است؟ من همیشه می دانستم که تو ترک داری و تصمیم گرفتم از این موضوع استفاده کنم. این طرف جاده بذر سبزیجات و گل پخش کردم و تو هم همیشه و هر روز به آنها آب می دادی. به خانه ام گل برده ام و به بچه هایم کلم و کاهو داده ام. اگر تو ترک نداشتی چطور می توانستی این کار را بکنی؟

موضوعات مرتبط: ادبی ، داستان ، ،
برچسب‌ها:

در آبیاری قطره ای آب از یک شبکه لوله کم فشار به صورت یک الگوی از قبل تعیین شده ، پخش می گردد . وسیله خروج آب به خاک « قطره چکان » نام دارد . قطره چکا نها از طریق یک نازل باریک یا مسیر جریان طویل ، فشار موجود در شبکه لوله را کاهش می دهند و موجب کاهش دبی تخلیه تا حدود 4 لیتر بر ساعت می شوند .


موضوعات مرتبط: علمی ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : 27 / 7 / 1394برچسب:, | | نویسنده : علیرضا دشتیانه |

َجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ كُلَّ شَیءٍ حَی                           سوره ی مریم آیه 26

و هر چیز زنده‌ای را از آب قرار دادیم             

یصْهَرُ بِهِ مَا فِی بُطُونِهِمْ وَالْجُلُود                              ُ«الحج/5»

آنچنان که هم درونشان با آن آب می‌شود، و هم پوستهایشان.


موضوعات مرتبط: قرآنی ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : 27 / 7 / 1394برچسب:, | | نویسنده : علیرضا دشتیانه |


موضوعات مرتبط: قرآنی ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : 24 / 7 / 1394برچسب:, | | نویسنده : علیرضا دشتیانه |

آب قنات جارى: این آب از آب چاه‏هاى غیرجارى بهتر است.

آب رودخانه: برخى پزشکان قدیمى اعتقاد دارند این آب براى افرادى که استعداد ابتلا به قولنج دارند ضررش از آب قنات بیشتر است.

آب جوشیده: آبى که بجوشانند و سپس سرد کرده و بنوشند نفخش کمتر و براى افراد داراى نفخ معده سازگارتر است ولى براى افراد گرم‏مزاج چندان سازگار نیست.

آب مقطر: این آب از معده به راحتى عبور مى‏کند و از اعضاى درونى بدن گذشته و به وسیله پیشاب و عرق خارج مى‏گردد. ولى براى کسانى که احساس سنگینى در سر دارند زیان دارد.

آب باران: سبک و زودگذر از معده است ولى آماده براى ایجاد عفونت و برافروختن تب است. کسانى که مجبورند آب باران بنوشند بهتر با کمى سکنجبین ترش بنوشند تا رفع ضرر کند.

انواع آب از نظر ابن سینا

آب جارى: بهترین آب جارى آبى است که به سمت خامه در جریان است. چنین آبى هر چه از منشاء دور شود بهتر است بعد از آن آبى است که به سمت شمال جریان دارد. آبى که به سوى مغرب و مشرق در حرکت است نامطلوب است.

آبشار: بهترین آب روى زمین است. این آب سبک وزن است.

در اکثر حالات آب سبک از آب سنگین بهتر است. براى سنجش آبها دو تکه ابر هم‏وزن را برداشته در دو آب جداگانه فروبرده تا کاملًا خیس شوند سپس آن دو را چنان بفشارند که دیگر آب پس ندهد حال هر دو را وزن کرده قطعه سبک‏تر بهتر است.

آب راکد: این آب براى معده نامساعد است. آبى که تازه از چشمه مى‏جوشد مانند آب راکد است.

آب گوگردى: فواید: پى‏ها را آب مى‏کند، درد کشیدگى را آرامش مى‏دهد، جوش و دمل‏هاى مزمن را مى‏زداید، لکه‏هاى سیاه و سفید را از بین مى‏برد. زیان: معده را سستى مى‏بخشد اشتها را از بین مى‏برد.


موضوعات مرتبط: علمی ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : 24 / 7 / 1394برچسب:, | | نویسنده : علیرضا دشتیانه |