آب قنات جارى: این آب از آب چاههاى غیرجارى بهتر است.
آب رودخانه: برخى پزشکان قدیمى اعتقاد دارند این آب براى افرادى که استعداد ابتلا به قولنج دارند ضررش از آب قنات بیشتر است.
آب جوشیده: آبى که بجوشانند و سپس سرد کرده و بنوشند نفخش کمتر و براى افراد داراى نفخ معده سازگارتر است ولى براى افراد گرممزاج چندان سازگار نیست.
آب مقطر: این آب از معده به راحتى عبور مىکند و از اعضاى درونى بدن گذشته و به وسیله پیشاب و عرق خارج مىگردد. ولى براى کسانى که احساس سنگینى در سر دارند زیان دارد.
آب باران: سبک و زودگذر از معده است ولى آماده براى ایجاد عفونت و برافروختن تب است. کسانى که مجبورند آب باران بنوشند بهتر با کمى سکنجبین ترش بنوشند تا رفع ضرر کند.
انواع آب از نظر ابن سینا
آب جارى: بهترین آب جارى آبى است که به سمت خامه در جریان است. چنین آبى هر چه از منشاء دور شود بهتر است بعد از آن آبى است که به سمت شمال جریان دارد. آبى که به سوى مغرب و مشرق در حرکت است نامطلوب است.
آبشار: بهترین آب روى زمین است. این آب سبک وزن است.
در اکثر حالات آب سبک از آب سنگین بهتر است. براى سنجش آبها دو تکه ابر هموزن را برداشته در دو آب جداگانه فروبرده تا کاملًا خیس شوند سپس آن دو را چنان بفشارند که دیگر آب پس ندهد حال هر دو را وزن کرده قطعه سبکتر بهتر است.
آب راکد: این آب براى معده نامساعد است. آبى که تازه از چشمه مىجوشد مانند آب راکد است.
آب گوگردى: فواید: پىها را آب مىکند، درد کشیدگى را آرامش مىدهد، جوش و دملهاى مزمن را مىزداید، لکههاى سیاه و سفید را از بین مىبرد. زیان: معده را سستى مىبخشد اشتها را از بین مىبرد.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: علمی ، ،
برچسبها: